28 Şubat 2021 Pazar

Gaziantep Yemek Kültürü

 


Gaziantep şehri lezzet bakımından Türkiye ve dünyaya adını duyurmuş olan bir şehir olmaktadır. Gaziantep şehrinin damak tadı ağırlıklı olarak et üzerinde de olsa kültürün içerisinde yer alan çorba ve tatlılar Gaziantep yemek kültürü gelişiminde büyük bir katkı sağlamaktadır. Her insanın ve her yöreye ait farklı bir damak tadı bulunsa da Gaziantep yöresine ait olan yemekler bir çok kişi tarafından sevilerek tüketilen yemek çeşitleri olmaktadır. Antep yemek kültürü içerisinde yer alan çeşitlilik bir yemek masası üzerinde görsel bir şölen halini alabilmektedir. Yoğun olarak et ağırlıklı bir kültür olduğu için Gaziantep de yemek yedikten sonra et yemeği tarifi istememek neredeyse mümkün olmamaktadır.

Gaziantep’in Meşhur Yemekleri Nelerdir?

Gaziantep yemek kültüründe yemek çeşitliliği çok fazla olmaktadır. Bunun nedeni ise Gaziantep şehrinin Anadolu’nun merkez şehirlerinden bir tanesi olmasıdır. Bir çok farklı yemek çeşidi Gaziantep şehri ile benzerlik göstermektedir. Bu neden ile yemek çeşitliliğinin en fazla olduğu şehirlerden bir tanesi Gaziantep olmaktadır. Gaziantep şehrinin insanlar tarafından en beğenilen ve en meşhur olan yemeklerinden bir kaçı şu şekilde yer almaktadır.

·        Beyran

·        Yuvalama

·        Patlıcan kebabı

·        Nohut Dürümü

·        Soğan Kebabı

·        Simit Kebabı

·        Şekerli Börek

·        Baklava ve daha bir çok tatlı çeşidi Gaziantep yöresine ait olmaktadır.

Gaziantep şehrinde en çok sevilen ve tüketilen yemekler bu şekilde yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mobil Oyunların Kralı: PUBG Mobile

  PUBG, oyun dünyasının fenomenlerinden biridir ve oyuncular arasında büyük bir ilgi görmektedir. Oyunun rekabetçi doğası bazı oyuncuları ...