7 Şubat 2021 Pazar

Yazıcı Toneri Nedir?

 


Teknolojinin gelişmesi ile birlikte pek çok şey kolay bir hale gelmiş olmaktadır. Yazıcılar sayesinde evrak işleri hemen halledilebilir olmaktadır. Yazıcılar her hangi bir evrakı kopyalayabilir ya da bilgisayarda kayıtlı olan bir evrakı çıktı olarak verebilmektedir. Bu yüzden en önemli teknolojik cihazlardan bir tanesi olmaktadır. 

Yazıcı cihazları birkaç parçadan oluşmaktadır. Bu parçalardan en önemlisi ise toner kısmı olmaktadır. Toner yazıcının kâğıda mürekkebi yazan ve püskürten parçası olmaktadır. Püskürtme işlemini toner tozları aracılığı ile gerçekleştirmektedir. Toner tozlarının renkleri farklılık göstermektedir. Yazmış olduğunuz yazının hangi renk olmasını istiyor iseniz tonerin içericisine o renkte kartuş koymanız gerekmektedir.  

Toner Bakımı Nasıl Yapılır?

Tonerler yazıcıların önemli parçaları olduğu için sık sık bakım yapılması gerekmektedir. Bunun nedeni ise yazıcıların sıklıkla kullanıldığında tonerlerin arızalanması sıklıkla gözlemlenebilmektedir. Bu yüzden belirli aralıklar ile tonerlere bakım yapılması gerekmektedir. Toner dolumu düzenli bir şekilde yapıldığı takdir de tonerler arızalanmadan uzun süre boyunca kullanılabilmektedir.

Eğer yazınızın toneri arızalandı ise toneriniz tamiri yapılana kadar muadil toner kullanabilirsiniz. Yazıcıların marka ve modelleri değişiklik gösterebilmektedir. Fakat içlerinde bulunan toner sistemi benzerlik gösterebilmektedir. Cihazınızın tonerinin aynısının bulunamadığı dönemlerde muadil toner tercih edilebilmektedir. Muadil tonerler birbiri ile benzerlik gösterdiği için yazıcı cihazına her hangi bir problem vermeyecektir. Bu yüzden güvenilir bir şekilde muadil tonerler tercih edilebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mobil Oyunların Kralı: PUBG Mobile

  PUBG, oyun dünyasının fenomenlerinden biridir ve oyuncular arasında büyük bir ilgi görmektedir. Oyunun rekabetçi doğası bazı oyuncuları ...