24 Mart 2021 Çarşamba

Glutensiz Atıştırmalıklar

 


Glutensiz atıştırmalık tarifleri zor değil. Glütensiz tariflerin tadını çıkarmak için diyetinizde çeşitli lezzetli ve benzersiz atıştırmalıkları karıştırabilirsiniz. Bakkal ve market gibi pek çok uygun glutensiz atıştırmalıklar bulunsa da bazıları gereksiz bir şekilde kalori veya şeker içerebilir. Bu da sizin fazladan kilo almamanızı sağlar. Ancak, bir sonraki atıştırmalığınızı hazırlamak için paketlenmiş yiyeceklere güvenmek zorunda değilsiniz. Kendin çok kolay yapabilirsin. Çölyak hastalığı olan bireyler, lif, vitamin ve mineral yönünden zengin atıştırmalıkları seçilmelidir. Çünkü diyet kısıtlamaları ve glütenle ilgili bağırsak hasarı, beslenme yetersizliği riskini artırır. Atıştırmalık olarak, lif bakımından zengin kuru meyveleri (eritilmiş bitter çikolata, kurutulmuş yaban mersini veya kiraz gibi) patlamış mısırın içine atın.

Glutensiz ürünler sağlıklı yağ ve bitki proteini elde etmek için yer fıstığı ekleyin. Çikolata ve yer fıstığı doğal olarak glütensizdir. Bununla beraber, bazıları katkı madde içermektedir. Bu sebeple sertifikalı glütensiz ürünler seçildiğinde emin olun yulaf doğal olarak glutensizdir,  fakat yetiştirme, hasat, nakliye ve üretim sırasında buğday ve diğer tahıllar tarafından kontamine olabilir. Bu sebeple, yalnızca sertifikalı glutensiz yulaf satın almanız sizin için yararlı olacaktır.

Glutensiz Besinler Listesi

Hem sağlık açısından hem de kilo almama rahatlığından dolayı glutensiz besinler son zamanlarda sık sık tercih edilip kullanılmaktadır.

Glutensiz Kuruyemiş Çeşitleri

·        Fındık

·        Fıstık

·        Badem

·        Ceviz

·        Leblebi

Glutensiz İçecek Çeşitleri

·        Meyve suyu

·        Kahve

·        Çay

·        Soda

·        Limonata

Glutensiz Süt Çeşitleri

·        Süt

·        Tereyağı

·        Peynir

·        Kaymak

·        Süzme peynir

·        Ekşi krema

·        Yoğurt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mobil Oyunların Kralı: PUBG Mobile

  PUBG, oyun dünyasının fenomenlerinden biridir ve oyuncular arasında büyük bir ilgi görmektedir. Oyunun rekabetçi doğası bazı oyuncuları ...