31 Mart 2021 Çarşamba

Kulak Burun Boğaz VNG

 


Burun estetiği yapılma istemleri hastanelerin kulak burun boğaz bölümlerinden sıklıkla alınmaktadır. Ancak bu bölümler sadece estetik kaygılar üzerine uzmanlık geliştiren bireylerle yönetilmemektedir. İnsanlar burunlarının yapıları yüzünden ciddi nefes sorunları yaşayabilmektedir. Bahsedilen sorunlar ise genellikle estetik operasyonlar sayesinde çözüme kavuşturulmaktadır. Bölümler kulak şikayetleri yüzünden kapısı çalınan alanlardan da birini oluşturmaktadır. Özellikle denge sorunlarının büyük bir kısmı kulak sorunları ile ilişkilendirilmektedir.

Hastanelerde yapılan VNG testleri sayesinde denge sorunlarına neden olan etmenler bulunabilmektedir. Test sonuçlarına göre uzmanlar uygun bir tedavi haritası belirlemektedir. Testler genellikle hastaların gözlerini korkutmaktadır. Ancak özellikle bu test sırasında ya da sonrasında herhangi bir acı hissi duyulmayacaktır. Çünkü test istemsiz olarak gerçekleştirilen göz hareketlerinin ölçülmesi için gerçekleştirilmektedir. Hastalara belli hızlarda hareketler gösterilerek test neticelerine göre en doğru teşhisler konabilmektedir.

Vertigo

Vertigo kulak burun boğaz bölümlerinde en sık teşhis edilen hastalıkların başında gelmektedir. Bu hastalık baş dönmesi ile birlikte dengesizlik sorunu olarak belirtilerini göstermeye başlamaktadır. Ne zaman gerçekleşeceği belli olmayan belirtiler yüzünden kişiler ciddi sorun yaşamaktadır. Yukarıda da bahsedilen test ile birlikte hastalığın teşhisi eski dönemlere göre daha kolay hale getirilmiştir. Testler aynı zamanda sorunun ilerleme derecesinin belirlenmesinde de etkin şekilde kullanılmaktadır. Böylelikle bireyler, uzmanlar tarafından kendilerine özel olarak tanımlanan tedavi yöntemlerinden istifade ederek hastalığın tedavi edilme aşamasına geçebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mobil Oyunların Kralı: PUBG Mobile

  PUBG, oyun dünyasının fenomenlerinden biridir ve oyuncular arasında büyük bir ilgi görmektedir. Oyunun rekabetçi doğası bazı oyuncuları ...