20 Nisan 2021 Salı

Ziton Yangın Panelleri

 


Eleks Yangın ve Güvenlik Sistemleri bünyesinde güvenlik konusunda aranan bütün ekipmanlara erişim sağlamak mümkündür. Yangınlar, yapılarda ciddi maddi zarara neden olabilmektedir. Özellikle konutlarda meydana gelen yangınlar yüzünden can kayıpları da yaşanabilmektedir. Oysaki yangınların erken dönemlerde tespit edilmesi ve yetkililerin durumdan haberdar olması sayesine süreç minimum zararlarla atlatılabilmektedir. Bunun için yapılarda belli sistemlerin kurulu olması lazımdır.

Ülkemizde yapıların büyük bölümünde Ziton Yangın Panelleri kullanıldığı bilinmektedir. Bu tür panellerde birbirinden farklı modeller bulunmaktadır. Model bakımından değişimlerin yaşanması sayesinde her yapının türüne uygun olan model tercih edilebilmektedir. Bahsedilen özellikler ise sadece yapının büyüklüğü demek değildir. Yapıların kullanım alanlarına veyahut hangi bölgede inşa edildiklerine göre de yangın panellerinin kararının verilmesi lazımdır. Bunun için tercihler öncesinde uzman görüşlerinin alınması önerilmektedir.

Yangın Algılama Panellerinde Özelikler

Yangın algılama periyodik bakım yapılması halinde uzun süreli kullanım sağlanmış olacaktır. Ayrıca bakımların düzenli olarak yapılması ürünlerin özelliklerinin de uzun süreli değerlendirilmesi manasına gelmektedir. Peki nedir bu özellikler? Öncelikle her modelde sayılacak olan özellikler bulunmamaktadır. Fakat son zamanlarda üretilen panellerde internet destekli kullanım bulunmaktadır. Bunun yanı sıra tasarruflu kullanım şansı da panellerde bulunmaktadır. Son olarak panellerde LED üzerinden farklı alanların değerlendirilmesi ve kontrol edilmesi mümkündür. Bu da yapılarda olası bir yangın meydana gelmesi halinde büyüklük değerlendirmesi yapılmasını kolay hale getirmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mobil Oyunların Kralı: PUBG Mobile

  PUBG, oyun dünyasının fenomenlerinden biridir ve oyuncular arasında büyük bir ilgi görmektedir. Oyunun rekabetçi doğası bazı oyuncuları ...