10 Temmuz 2021 Cumartesi

Adblue

 


Adblue tankının doldurulması araçların genel bakımları esnasında atılan adımlardan biri olarak tanımlanmaktadır. Bahsedilen bu sıvının içerikleri belli çözeltilerden oluşmaktadır. Çözeltilerin yakıttan meydana gelen hava kirliliğini ya da bir diğer tabir ile kötü gaz salınımını minimize ettiğinin altı çizilmektedir. Üstelik sadece bir tank sıvı ile duruma göre 10 bin ya da 15 bin kilometre yol kat etmek mümkündür. Görüldüğü üzere bakımda atılan bu adım aslında oldukça hesaplı ve uzun soluklu olması ile de kendinden bahsettirmektedir.

Araç bakımları herhangi bir arıza olmaması halinde de gerçekleştirilebilmektedir. Bu durum olası arızaların erken zamanda keşfedilmesinde önemli bir role sahiptir. Bakım esnasında servisler ya da bakım yaptırılan yerlerden partikül iptali önerisi de gelebilmektedir. Kimi araçlarda partikülün iptal edilmesinden sonra performansta bir yükselme meydana gelmektedir. Bahsedilen yükselme motorun ömrünü uzatması ile de bilinmektedir. Fakat partikül iptali genel manada istek üzerine yapılmadığı için nedenlerinin ve sonuçlarının iyi şekilde araştırılması burada önem arz etmektedir.

FRM

Araçların bakımın yanı sıra arıza lambalarının yanması yüzünden servislere ihtiyaç duyduğu da bir gerçektir. Frm arızası belli araçlarda kendini göstermektedir. Ancak bu arıza herkes tarafından tanınmamaktadır. Çünkü diğer genel arızalar ile kıyas edildiğinde rastlanma durumunun nadir olarak açıklandığı görülmektedir. Siz de aracınızın bu türden olan arıza lambasının yanması halinde en yakın servisten destek alarak sorununuzu çözümleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mobil Oyunların Kralı: PUBG Mobile

  PUBG, oyun dünyasının fenomenlerinden biridir ve oyuncular arasında büyük bir ilgi görmektedir. Oyunun rekabetçi doğası bazı oyuncuları ...