16 Ekim 2021 Cumartesi

Yeraltı Görüntüleme Sistemi

 


Yer altı görüntüleme sistemleri denildiğinde, akla genelde yer altının fotoğrafını çektiği bir sistem gelmektedir. Yeraltı görüntüleme sistemi; toprak altında bulunan manyetik alanları ölçer ve farklı türde olan detayları üç boyutlu görsel halinde gösterirler.

Çalışma alanlarının sistemlerine göre yeraltı görüntüleme cihazları vardır. Bunlar;

·        Manyetometre Sistemi

·        Ground Penetrating Radar Sistemi(GPR Sistem)

·        Rezistivite Sistemi

GPR Radar Sistemi

GPR sistemleri genellikle arkeolojik çalışmalarda ve endüstriyel alanında kullanılan teknolojik araçlardır. Bu radar sistemleri sahip oldukları özellikleri ve teknolojik açıdan yüksek fiyatlara satılmaktadır. Az sayıdaki markaların ürettiği GPR radar cihazlarının kullanımı ve işlenen verilerin doğru yorumlanması uzmanlık gerektiren bir konudur. Diğer yeraltı görüntüleme araçları farklı kullanıma ve veri işleme özelliğine sahiptir.

 En çok kullanılan GPR radar sistemi markaları ise:

  • COBRA
  • MALA
  • OKM

Manyetometre Sistemleri

Manyetometre sistemi, manyetik alan yoğunluğunu ölçen araca verilen isimdir. Yeraltı görüntüleme araçlarının büyük bir bölümü bu prensiple çalışır. Manyetometre sistemi, manyetik gücü açısından manyetik alanları ölçmek için tercih edilen bir cihazdır. Bir manyetometre, bir ortam alanını manyetik açıdan ölçmek için kullanın pusula gibidir.

Manyetometreler, manyetik metal tespit etme özelliklerinden dolayı, metal dedektörü olarak kullanılabilir. Ayrıca, sıradan metal dedektörlerine oranla nesnelerin derinliğini tespit edebilirler. Ayrıca, araba gibi oldukça büyük araçları çok uzaktan algılayabilir.

Rezistivite Sistemleri

Rezistivite sistem ise maden arama çalışmaları sırasında ve yeraltı su tespit çalışmalarında kullanılır. Son zamanlarda bu sistem definecilerinde kullandığı bir sistem haline gelmiştir. Kullanıldığı alana göre belirli bir elektrik enejisi vererek çalışan bu sistem, oldukça yüksek derinliklerde ölçüm yapabilmektedir. Sizde teknik açıdan saydığımız bu yeraltı görüntüleme, alan tarama ve el dedektörüne sahip olmak istiyorsanız sayfamızı takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mobil Oyunların Kralı: PUBG Mobile

  PUBG, oyun dünyasının fenomenlerinden biridir ve oyuncular arasında büyük bir ilgi görmektedir. Oyunun rekabetçi doğası bazı oyuncuları ...