Zeytinyağlı yemeklerin lezzeti herkes tarafından bilinir.
Kolay yapılmalarının yanı sıra sağlıklı olması da güzel tarafıdır. Bu
makalemizde de size zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? Bu konu hakkında birkaç
ipucu paylaşalım istedik.
Zeytinyağlı Enginar
Tarifi
Patates ve havuçları küp şeklinde minik parçalar halinde
doğrayıp bir tencerenin içerisine alıyorsunuz ve üzerini hafiften geçecek
şekilde su koyup on dakika boyunca kaynamaya bırakıyorsunuz. 10 dakikadan fazla yapmamalısınız, çünkü
sebzelerin hafif diri kalmaları gerekiyor. Sebzeleriniz piştikten sonra ise
suyunu süzüp bir kenara bırakıyorsunuz.
Farklı bir tencere içerisine bezelyelerinizi koyup üzerine
su ekleyerek yumuşayana kadar haşlamanız gerekiyor. İsterseniz hazır satılan
konserve bezelye de kullanabilirsiniz. Hoşlanan bezelyelerinde suyunu süzüp bir
kenara koyun.
Yarım soğanı yarım çay bardağı zeytinyağında hafifçe
pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonrasında ise üzerine kenardaki patates,
havuç ve bezelyeyi atıp 1-3 dakika boyunca iyice karıştırın ve ocaktan indirin.
Enginarları uygun bir kabın içine koyun, yarım limon suyunu
ekleyip ovalayarak tencerenin içine dizin. Orta bölümlerine sebzelerden ekleyin
ve geride kalan garnitürleri de enginarların üzerine serin. Son olarak hepsinin
üstüne zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz ve su ekledikten sonra tencerenin
kapağını kapatabilirsiniz. Orta ateşte yemek kaynayana kadar 20–25 dakika
boyunca pişirin. Soğuduktan sonra yiyebilirsiniz. Zeytinyağı ile yapılabilecek yemekler
arasında zeytinyağlı
kereviz yemeği de vardır. Bu da farklı bir akşamda deneyebileceğiniz
lezzetli yemekler arasında yer alacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder