31 Aralık 2021 Cuma

Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır?

 


Zeytinyağlı yemeklerin lezzeti herkes tarafından bilinir. Kolay yapılmalarının yanı sıra sağlıklı olması da güzel tarafıdır. Bu makalemizde de size zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? Bu konu hakkında birkaç ipucu paylaşalım istedik.

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Patates ve havuçları küp şeklinde minik parçalar halinde doğrayıp bir tencerenin içerisine alıyorsunuz ve üzerini hafiften geçecek şekilde su koyup on dakika boyunca kaynamaya bırakıyorsunuz.  10 dakikadan fazla yapmamalısınız, çünkü sebzelerin hafif diri kalmaları gerekiyor. Sebzeleriniz piştikten sonra ise suyunu süzüp bir kenara bırakıyorsunuz.

Farklı bir tencere içerisine bezelyelerinizi koyup üzerine su ekleyerek yumuşayana kadar haşlamanız gerekiyor. İsterseniz hazır satılan konserve bezelye de kullanabilirsiniz. Hoşlanan bezelyelerinde suyunu süzüp bir kenara koyun.

Yarım soğanı yarım çay bardağı zeytinyağında hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonrasında ise üzerine kenardaki patates, havuç ve bezelyeyi atıp 1-3 dakika boyunca iyice karıştırın ve ocaktan indirin.

Enginarları uygun bir kabın içine koyun, yarım limon suyunu ekleyip ovalayarak tencerenin içine dizin. Orta bölümlerine sebzelerden ekleyin ve geride kalan garnitürleri de enginarların üzerine serin. Son olarak hepsinin üstüne zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz ve su ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatabilirsiniz. Orta ateşte yemek kaynayana kadar 20–25 dakika boyunca pişirin. Soğuduktan sonra yiyebilirsiniz.  Zeytinyağı ile yapılabilecek yemekler arasında zeytinyağlı kereviz yemeği de vardır. Bu da farklı bir akşamda deneyebileceğiniz lezzetli yemekler arasında yer alacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mobil Oyunların Kralı: PUBG Mobile

  PUBG, oyun dünyasının fenomenlerinden biridir ve oyuncular arasında büyük bir ilgi görmektedir. Oyunun rekabetçi doğası bazı oyuncuları ...