29 Ocak 2022 Cumartesi

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulamaları Nelerdir?

 


Fizik tedavi süreci hastalığın tanısı konulduktan sonra ve hastanın durumuna göre yapılması gereken bir programın oluşturulmasıyla başlar. Antalya fizik tedavi doktoru denetiminde yapılması gereken bu program içerisinde bazı ilaçlar ve teknikler kullanılabilir. Aşağıda fizik tedavi sürecinde yapılabilen uygulamalar belirtilmiştir.

Isı ve Su Kullanımı

Isı yüzeysel olarak uygulanır ve bu sayede kasların gevşeyerek hareketin yapılması kolaylaştırılır. Isı kullanılırken iki farklı seçenek vardır. Bunlardan birincisi yüzeysel ısı diğeri ise derin ısıdır. Derin ısı lazerle yapılır ve zarar vermez.

Su ile tedavide ise havuz ve su altı masajı uygulanarak hareket kolaylaştırılmaya çalışılır.

Elektroterapi

Elektroterapi yönteminde vücuda elektrik akımı verilerek ağrıların giderilmesi ve kasların daha fazla kuvvet kazandırılması sağlanır.

Mekanoterapi

Bu yöntemde daha gelişmiş teknolojilerin kullanılması sağlanır. Örneğin yürüme robotları, kol robotları gibi sayılabilir.

 Antalya fizik tedavi fiyatları belirlenirken hastanın genel durumu ve fizik tedavi merkezinin konumu göz önünde bulundurulur. Bazı hastalıkların fizik tedavi süreci çok ağır ve yorucu olurken aynı zamanda kullanılacak olan cihazlarında yoğunluğu dikkat çeker. Dolayısıyla fiyatlar merkezin kendi belirlemiş olduğu fiyat politikası doğrultusunda belirlenir.

Fizik tedavi süreci çok önemli ve dikkat gerektirir. Fizik tedavi sürecinde önemli olan konu hastalığın tedavisinde gidilen süreçtir. Çünkü hareketsiz bir insanın tekrardan hareket kazanması fiyatla ölçülebilecek bir konu değildir. Doğru teşhis ve doğru planlama hastanın bulunduğu durumdan çok daha iyi olmasına neden olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mobil Oyunların Kralı: PUBG Mobile

  PUBG, oyun dünyasının fenomenlerinden biridir ve oyuncular arasında büyük bir ilgi görmektedir. Oyunun rekabetçi doğası bazı oyuncuları ...