27 Şubat 2022 Pazar

Ddos Nedir?

 


Dağıtık Hizmet Engelleme yani diğer bir deyişle ddos saldırısı, işletme sahiplerinin en çok korkulu rüya yaşadıkları hususların başında gelir ve sunucu firmaların başına çok büyük dertler açar. Son dönemlerde yaşanan diplomatik krizler ve siber saldırılar, bu konunun daha iyi anlaşılması adına son derece mühim örneklerdir. Ddos, bir sistemi belirli kapasite sınırlarının üzerinde veriye maruz bırakma yöntemiyle düzenlenen saldırılar sonucu, kullanıcıların siteye veya sisteme girişinin engellenmesidir.

Başlangıçta dos olarak bilinen ve yalnızca tek bir kaynaktan yapılan saldırı, şimdilerde ddos aracılığıyla çok sayıda kaynaktan tek hedefe doğru yapılarak şiddeti artan boyutlara ulaşmıştır. Bu nedenle ddos düşünülerek sistemin kaldırabileceği yük oranında bir tasarıma gidilmesi gerekir. Bunun için ddos koruma fiyatı araştırılıp ddos koruma programı satın alınabilir.

Ddos Neden Etkilidir?

Çoklu saldırı yöntemi olması nedeniyle oldukça etkili olan ve ciddi bir tehlike oluşturması muhtemel bu sistem, çeşitli koruma programları satın alınarak ve bunlar da aktif bir şekilde güncellenerek bertaraf edilmelidir. Aksi takdirde, yapılan maliyetlerin çok büyük miktarda zarara uğratılması ve sistemin bu durumdan ciddi zarar görmesi söz konusudur.

Çok hızlı bir servis sunan metro internet hizmetinden yararlanmak ve altyapıları bu doğrultuda geliştirmek oldukça elzemdir. Böylelikle sistem etkin bir şekilde korunmuş olur. Metro ethernet fiyatı bu bağlamda mutlaka araştırılmalı; konuya ilişkin sonuca varılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mobil Oyunların Kralı: PUBG Mobile

  PUBG, oyun dünyasının fenomenlerinden biridir ve oyuncular arasında büyük bir ilgi görmektedir. Oyunun rekabetçi doğası bazı oyuncuları ...