25 Mart 2022 Cuma

Mezoterapi Çeşitleri Nelerdir?

 


Mezoterapi uygulaması; minerallerin, vitaminlerin, aminoasitlerin ve enzimlerin tek başlarına veya genel itibarıyla karışım halinde derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon yoluyla uygulanması tekniğidir. Enjekte edilecek olan maddeler, kişilere ve kişinin isteklerine uygun şekilde tatbik edilir. İzmir mezoterapi çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:

·        Yüz Mezoterapisi

Cildin sıkılaşması ve gençleşmeyi sağlamak için yüz mezoterapisi uygulanır. Yüz mezoterapisindeki ilaçlar, ciltteki kırışıklıkların aleniyetini azaltmak ve ciltteki sarkmaları toparlamak maksadıyla kullanılır.  Yüz mezoterapi uygulaması esnasındaki ilaçlar, cildin kolajen ve elastin lif üretimini hızlandırarak cildin kendiliğinden iyileşme sürecini başlatır. Yüzdeki hücrelerin yenilenmesine yarayan bu içerikler sayesinde cilt; daha sağlıklı, nemli ve parlak görünür.

·        Leke Mezoterapisi

Cilt rengini açmayı amaçlayan ve ciltteki leke görünümünü minimize eden leke mezoterapisi ilaçları, iğneli mezoterapi yöntemiyle ilgili bölgeye enjekte edilir. Lekelerden kurtulmak için birkaç seans mezoterapiye ihtiyaç duyulur. Yaz aylarında leke mezoterapisi yaptırılması, pek tavsiye edilmez.

·        Göz Altı Mezoterapisi

Göz altı morlukları, çöküklük, torbalanma ve kırışıklıkları tedavi etmek için uygulanan göz altı mezoterapisi, göz altına oksidan, bitki ve vitaminlerden yapılan ilaç karışımının enjekte edilmesiyle gerçekleştirilir. Uygulama sırasında oldukça ince uçlu iğneler kullanılır. Göz altı bu mezoterapi uygulaması sayesinde, istenilen görünüme kavuşmuş olur.

Mezoterapi gibi vücuda olumlu yönde etki eden uygulamalardan biri, ozon tedavisi olur. Bir diğeri de biorezonans terapisi olarak görülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mobil Oyunların Kralı: PUBG Mobile

  PUBG, oyun dünyasının fenomenlerinden biridir ve oyuncular arasında büyük bir ilgi görmektedir. Oyunun rekabetçi doğası bazı oyuncuları ...