28 Nisan 2022 Perşembe

Kişiye Özel Diyet

 


Kişiye özel diyet programı, kişinin vermiş olduğu kan tahlilleri, tetkikler, yeme alışkanlıkları ve yaşam biçimi doğrultusunda belirlenir. Bu nedenle, kişinin kedine ait bilgileri ve gün içerisinde tam olarak neler yaptığını harfiyen diyetisyene aktarması gerekir. Diyetisyenin de bu doğrultuda yol alması yerinde olur. Aksi takdirde, tamamen uygulanmaktan uzak ve ütopik bir program ortaya konulmuş olur. Bunlara ilaveten metabolizma hızı ve fiziksel aktivite sıklığı da muhakkak göz önüne alınması gerekli faktörlerdendir.

Kişiye özel demek adı üzerinde kişinin kendine has bir diyet programı içerisinde yer almasına işaret eder. Böyle bir diyet programına girmeyenlerin, uygulamış oldukları herhangi bir diyet programından beklenti içine girmeleri absürt olur. Bu nedenle, programdaki tüm besinlerin belirlenen ölçülerde tüketileceği ve programda yazılan maddelere tam anlamıyla riayet edileceği bir uygulamaya yönelinmesinde fayda vardır.

Neden Diyet Gerekir?

Sağlıklı bir yaşam için, yeme alışkanlıklarını tam anlamıyla düzenlemek, kilo vermek ve almak için diyet programları uygulanır. Diyet konusunda herhangi bir zorluk yaşayanlar, bu zorluğu nasıl aşacaklarına dair diyetisyenden yardım alabilirler. Diyetisyen, bilimin yardımı ve önceden edindiği tecrübeler ışığıyla uygulayıcıya ciddi anlamda yardımcı olur. Böylelikle diyet uygulaması sırasında karşılaşılan zorluklar, daha kolay atlatılmış olur.

Diyet programları, kişinin sahip olduğu metabolizmanın yanında rahatsızlıklarının da gündeme alınarak oluşturulması gereken uygulamalardır. Böylelikle hiçbir şey atlanılmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mobil Oyunların Kralı: PUBG Mobile

  PUBG, oyun dünyasının fenomenlerinden biridir ve oyuncular arasında büyük bir ilgi görmektedir. Oyunun rekabetçi doğası bazı oyuncuları ...