30 Nisan 2022 Cumartesi

Temperli Cam Nedir?

 


Güvenlikli bir cam türü olarak kullanılan temperli cam, orijinal camın termal olarak işlenmesiyle mevcut halini alır. Güçlü bir cam türü istendiğinde kullanılabilir. Son derece yüksek sıcaklıklara dayanıklı bir cam türü olarak bilinir. Mevcut haline getirilinceye kadar da yüksek sıcaklık uygulanır. Ani işlemler sonucunda temperli cam konusunda istenilen elde edilebilir.

Camların yüzeylerinde basınç oluşturmak ve böylelikle daha dayanıklı olmalarını sağlamak maksadıyla camlara ısıl işlem uygulanır. Ani sıcaklık değişimleri camların iç kısımlarının çekilmesini sağlamaya yarar. Temperli camlar da diğer camlar gibi kırılma özelliğine sahiptir. Ancak bu türde camlar, küçük parçalara ayrılarak tuzla buz olur. Kesilemeyen özelliğe sahip temperli cam hem kullanışlı hem de dayanıklıdır. Dünya genelindeki kullanım alanı, her geçen gün artmaktadır.

Temperli Cam Nerelerde Kullanılır?

Son yıllarda ekran koruyucular bünyesinde de kullanılan temperli cam, güvenlik, mobilya, aksesuar imalatı ve otomotiv sektöründe yaygın şekilde kullanılır. Halk arasında güvenli cam ve havalı cam olarak da bilinen temperli camların kullanım alanları, oldukça geniştir.

Trenlerin cam raflarında ve araçların ön kısımlarında temperli cam kullanılır. Herhangi bir kaza anında yaralanma riskini minimum düzeye indirgediği için kamuya açık olan binalarda bu tür camlar, yaygın şekilde tercih edilir. Böylelikle amacına uygun bir kullanım sağlanmış olur ve binalarda camın kişilere verebileceği muhtemel zararlar minimize edilmiş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mobil Oyunların Kralı: PUBG Mobile

  PUBG, oyun dünyasının fenomenlerinden biridir ve oyuncular arasında büyük bir ilgi görmektedir. Oyunun rekabetçi doğası bazı oyuncuları ...