18 Haziran 2022 Cumartesi

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

 


Mide küçültme ameliyatı olarak da bilinen tüp mide ameliyatı tüm dünyada en fazla uygulanan cerrahi yöntemlerden bir tanesidir. Aşırı kilolu yada kilo vermekte zorluk yaşayan kişilere hekim tavsiyesi ile uygulanan bir yöntemdir. Son yıllarda gerek Türkiye’de gerekse tüm dünyada en fazla yapılan operasyonlar arasında saç ekiminden sonra ikinci sırada yer almaktadır. Peki ama tüp mide ameliyatı nedir? nasıl yapılır? Bu soruları sizin için araştırdık.

Operasyon Öncesinde

Öncelikle kısaca tüp mide ameliyatı hakkında şöyle bir bilgiye yer verebiliriz. Mide, geniş formundan daha ince bir forma dönüştürülerek hacmen küçültme amaçlanmaktadır. Bu cerrahi işlem esnasında ise midenin %80’inin kesilmesi ve çıkarılması söz konusu oluyor. Hali hazırda küçülen bir forma dönüşen mide ise daha az gıda alıp daha erken tokluk hissi veriyor.

Operasyona uygun olup olmadığı hekim kararı ile veriliyor. İleri derece obez olanlar ve şeker kaynaklı rahatsızlığı bulunan insanların ise tüp mide ameliyatı olması özellikle tavsiye edilmekte. Uzun süredir aktif bir şekilde uygulanmakta olan tüp mide ameliyatı günümüz tıp teknolojisi ile son derece kolay ve kısa süre içerisinde tamamlanabiliyor.

Yapılan araştırmalara göre tüp mide ameliyatı yaptıran her 6 kişiden 5’i bu ameliyatı yakınlarına da tavsiye ediyor. İlerleyen yıllarda obezite rakamlarının artması ile birlikte, tüp mide ameliyatı işlemi hakkında daha fazla kişinin ameliyat olmasına da kesin gözle bakılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mobil Oyunların Kralı: PUBG Mobile

  PUBG, oyun dünyasının fenomenlerinden biridir ve oyuncular arasında büyük bir ilgi görmektedir. Oyunun rekabetçi doğası bazı oyuncuları ...