11 Eylül 2022 Pazar

Sosyal Medya Yönetimi


Sosyal medya hem markanızı, hem isminizi hem de ürünlerinizi tanıtmak için en iyi platformlardır. Sosyal medya da önemli olan şey takipçi sayınızın yüksek olması ve aynı zamanda beğeni sayınızın takipçi sayınızla eşdeğer olmasıdır. Sosyal medya yönetimi sayesinde hesabınızı kurumsal hale dönüştürürken paylaşımlarınıza özgünlük kazandıracağınız için daha fazla kitleye erişme imkanı yakalamış olursunuz. Sosyal medyada milyonlarca insanın gün içinde aktif olduğunu biliyoruz. Her sosyal medya platformunun kullanıcı kitlesi farklı olduğundan seçim esnasında öncelikli olarak sizin için en uygun olan platformun hangisi olduğuna karar vermelisiniz. Bazı insanlar yönetimden ziyade takipçiye odaklandıkları için işin hilesine başvurarak takipçi satın aldıkları biliniyor. Ama bir hesaba takipçi satın almak demek o hesabı riske atmak demektir. Çünkü artık sosyal medya algoritmaları ve yapay zeka kimin ne yaptığını çok iyi biliyor.

İçerik Pazarlama

Sosyal medyada dikkat edilmesi gereken şey paylaşımlar olurken içerik ve hashtag kullanımına da dikkat etmeniz gerekiyor. Kullanmış olduğunuz etiketler görsellerinizi temsil etmiyorsa yapay zeka bunu anlayacağı için hesabınızı geri plana atacaktır. Yapacağınız paylaşımlar sayesinde keşfete düştüğünüzde ise bu size daha fazla takipçi kazandıracaktır. Bu nedenle içerik pazarlaması yaparken dikkatli ve seçici olmakta fayda vardır.

Sonuç olarak sosyal medya platformlarının hangisini kullanıyor olursanız olun öncelikli olarak kitlenizin sizden ne istediğini bilmeniz ve kitlenize göre hareket etmeniz gerektiğini unutmamalısınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mobil Oyunların Kralı: PUBG Mobile

  PUBG, oyun dünyasının fenomenlerinden biridir ve oyuncular arasında büyük bir ilgi görmektedir. Oyunun rekabetçi doğası bazı oyuncuları ...