15 Eylül 2023 Cuma

Anjiyo Nasıl Yapılır?

 


Anjiyo nasıl yapılır sorusuna cevaben; yıllardır kasık damarından uygulanan Anjiyo, son zamanlarda yetenekli uzmanlar tarafından bilekten de gerçekleştirilmesi kolay hale gelen bir işlemdir. Bilekten yapıldığında daha basit, hasta açısından daha rahat  olup, hasta işlem sonrasında gerekirse oturabilir veya ayağa kalkabilir. Bunun yanı sıra kol damarlarının çok ince olması durumunda kasık bölgesinden yapılması gerekebilmektedir. Görüntüleme ve tedavi açısından hiçbir yaklaşım diğerinden daha iyidir denilmesi imkansızdır.

Anjiyo Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

Anjiyo ameliyatı kaç saat sürer sorusu sıklıkla merak edilenler arasındadır. Anjiyo ameliyatı genellikle yarım saat  ile 1 saat arasında sürer. Ancak bazı durumlarda süreç daha az ya da fazla zaman alabilir. Anjiyografi işlemi hastanın sağlık durumuna, kalp damar tıkanıklığının şiddetine ve anjiyonun yapılacağı yere göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca, başka sorunlar varsa daha uzun sürebilir. Anjiyografi işleminden sonra hastaların taburcu olmadan önce birkaç saat hastanede tutulabilir ve doktor onayı alması gerekebilir.

Anjiyo Ameliyatından Sonra Yapılacaklar

Ameliyat sonrasında ortalama 4-6 saat yatakta istirahat edilmesi ve mümkünse erken saatlerde 1-2 litre su içilmesi tavsiye edilir. Böylelikle, uygulanmış boya maddelerin böbrekleriniz üzerindeki etkisini azaltmayı amaçlar. Aldığınız ilaçlar da doktorunuza danışabilirsiniz. Bilekten anjiyo yapılmışsa daha çabuk ayağa kalkabilirsiniz. Doktorunuz tarafından herhangi bir müdahale yapılmaması ve herhangi bir ameliyat ya da başka bir müdahale önerilmemesi durumunda genellikle aynı gün hastaneden ayrılabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mobil Oyunların Kralı: PUBG Mobile

  PUBG, oyun dünyasının fenomenlerinden biridir ve oyuncular arasında büyük bir ilgi görmektedir. Oyunun rekabetçi doğası bazı oyuncuları ...