30 Mayıs 2021 Pazar

Gravyer Peyniri Özellikleri

 


Kars kaşarı kendine has bir kitlesi bulunan özel peynirler arasında bulunmaktadır. bu peynir isminden de belli olduğu gibi temelinde Kars ilimizde üretilmektedir. Bilindiği üzere Kars oldukça yüksek olan bölgeler arasında yer almaktadır. Yayla bakımından zengin olan Kars’ın peynirinin lezzeti de aslında sahip olduğu yaylalardan ileri gelmektedir. Zira hayvanların buralardaki taze otları tüketmeleri sütlerine sütleri ise otomatik olarak yapılan peynire etki sağlamaktadır.

Ülkemizdeki Kars kaşarı aslında Gravyer peyniri olarak da bilinen dünya peynirlerinden biridir. bu peynirin görsel açıdan bile anında tanınması mümkündür. Zira peynir içerisinde kendini belli eden büyük delikler bulunmaktadır. Deliklerin büyük olması hem bir özellik hem de kalite gösteresidir. Bu iş hakkında yeterli bilgiye sahip olanlar alışverişlerinden önce peynirlerin deliklerini kontrol etmektedir. Hem küçük hem de birbirine yakın delikleri bulunan peynirlerin tercih edilmemesinin nedeni de budur.

Kaşar Peyniri Hakkında

Kahvaltıların olmazsa olmazlarından sayılan kaşar peyniri de sadece marketlerde paketli olarak satılmamaktadır. Fabrikasyon üretimi olan bu tarz peynirler daha çabuk erişilebildikleri için tercih edilmektedir. Ancak özel peynirlerinde olduğu gibi kaşar peynirlerinde de yöresinden alım yapılması mümkündür. Doğal şartlara dikkat edilerek üretilen kaşar peynirleri yöresel firmalar tarafından internet üzerinden satılmaktadır. Özellikle sosyal medyadan satılan bu tür peynirler zannedildiği gibi çok pahalı da değildir. Böylelikle yöresel peynir erişimi basit hale gelmiş olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mobil Oyunların Kralı: PUBG Mobile

  PUBG, oyun dünyasının fenomenlerinden biridir ve oyuncular arasında büyük bir ilgi görmektedir. Oyunun rekabetçi doğası bazı oyuncuları ...