12 Kasım 2021 Cuma

Sohbet

 


Sohbet, insanlık tarihi var olageldiği günden beri insanın yaptığı eylemlerden biri olup eylemin hiçbir surette sıkmaması çok ilginç bir durumdur. Günümüzde, ihtiyaçlar boyut değiştirmiş olup insanlar sanal ortamlarda bile hiç tanımadıkları insanlarla sohbet gereksinimlerini gidermektedir. Bu, herkesin hoşuna giden bir eylemin tanınırlık faktörü olmaksızın gerçekleştirilmesidir. Tabii bunun da istisnaları olmakta; insanlar bu ortamlarda tanışıp arkadaş olabilmekte, flört yaşayabilmekte hatta evlenebilmektedir.  Tüm bu eylemler birlikte değerlendirildiğinde; bir sohbetin nelere kadir olduğu ortadadır.

Chat Ortamı Nasıldır?

Chat ortamında her türlü insan olur. İnternet, herkesin rahatça girebildiği bir mecra olduğundan chat ortamına girebilecek insanlar da kesinlikle kategorize edilemezler. Belki de chat ortamının güzelliği de burada yatmaktadır. İnsanlar dışarıda belki tek kelime etmeyecekleri insanlarla sanala ortamlarda dakikalarca, saatlerce, günlerce, aylarca hatta yıllarca konuşabilmektedir. Bu da chat ortamının insanı nasıl değiştirebildiğini gösterme adına önemli bir göstergedir. İnsan kendini chat ortamında kaptırmaya görsün; nerede duracağını kendi bile sezemez.

Mobil chat, bugün her ortamda ve mekanda rahatça gerçekleştirilebildiğinden nasıl bir ortam olduğu pek tahmin edilebilen ve akıl yürütülebilen bir mevzu değildir. İnsanlar, içinde bulundukları ortamın muhabbeti kendilerini sarmayınca ceplerinde bulunan akıllı cihazlarla anında chat ortamına girip oradan birileriyle sohbet etme imkanına kavuşurlar. Bu, onların içinde bulundukları ortamdan sıyrılmaları için son derece önemli bir avantajdır veya fırsattır.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mobil Oyunların Kralı: PUBG Mobile

  PUBG, oyun dünyasının fenomenlerinden biridir ve oyuncular arasında büyük bir ilgi görmektedir. Oyunun rekabetçi doğası bazı oyuncuları ...