24 Şubat 2022 Perşembe

Döküm Nargile Nedir?

 


Genellikle geleneksel döküm nargile takımları dökülür. Dökme nargilelerin çelik nargilelere göre biraz daha hafif olduğu söylenebilir. Dökme çelik kadar pürüzsüz ve yassı olmayıp daha çok işlemeli olarak piyasaya sunulmaktadır. Kafelerde gördüğünüz nargile modellerinin çoğu döküm nargilelerden yapılıyor. Ancak geleneksel olan döküm nargilelerinin birkaç dezavantajları vardır. Bu dezavantajlardan biri, temizlenmesinin zor olması ve çelik nargilelere göre daha dayanıklı olması olabilir. Ayrıca, geleneksel döküm nargilelerin bozulma olasılığı daha yüksektir.

 

Nargile Tütünü Nedir ve Bozulur mu?

Kadim bir geçmişe sahip olan tütün, itüzümü ailesine ait bilimsel adı "Nicotiana" olan otsu bir bitkidir. Kumlu, humuslu ve su tutmaz topraklarda iyi yetişen tütün, dünyanın birçok yerinde yetiştirilmektedir. Tömbeki adı verilen çiğneme tütünü, pipo tütünü ve nargile tütünü hoş bir bitki olan tütün yapraklarından elde edilir. Köklü bir tarım ülkesi olan Türkiye, coğrafi konumu ve verimli toprakları nedeniyle tarım ürünleri ihracatında önemli bir konuma sahiptir. Tütün çiftçiliği, gerek tarımsal gerekse kültürel boyutlarıyla Türkiye'nin gündemini her zaman meşgul etmektedir. Türkiye'de yetişen küçük yapraklı, kokulu tütün bitkisi, tarımın başlangıcından itibaren ilgi görmüş ve dünya çapında "Oriental Tobacco" olarak tanınmaya başlamıştır. Doğru saklama koşullarına uyulursa Konya nargile takımları tütünü kolay bozulmaz. Nargile tütünü cam veya hava geçirmez bir kapta saklanmalıdır. Nargile tütününü korumak için doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde muhafaza edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mobil Oyunların Kralı: PUBG Mobile

  PUBG, oyun dünyasının fenomenlerinden biridir ve oyuncular arasında büyük bir ilgi görmektedir. Oyunun rekabetçi doğası bazı oyuncuları ...